Hafiz Bugari / Kosmos se obraća mikrokosmosu: Ja sam otvoren za kosmopolite i za sve dobronamjerne duše svijeta!

O, plemenita napaćena dušo, ovo je stanje u kojem su ljudi neispunjenog duha puni zlih duhova. Takvi, svjesno ili nesvjesno, na svim poljima ljudskog života šire raznorazne zarazne bolesti i viruse, kojima žele uništiti svaku blagodat i dobrotu u ljudima.

Onaj ko malo misli, drugog ne može da smisli i samo sjedi, on će na to nasjesti.

Nemojmo, ni po koju cijenu, to dozvoliti svjetlom, duhom i dahom čistim, usađenim u svima nama.

Podignimo glas zajedničke brige, ljudskosti, bratstva, ljubavi, mira i otvorenosti.

Obratimo se Jednom Jedinom Svedržitelju svega stvorenog za podršku u ovoj želji.

Draga braćo i sestre po Ademu i Havi (Adamu i Evi), plemenite duše, o građani, muslimani, taoisti, budisti, pravoslavci, katolici, jevreji, protestanti, evangelisti, hare krišne, sljedbenici joge, vi koji vjerujete da ne vjerujete i svi drugi, jednom riječju, o, LJUDI!!!

Podsjećam sebe i vas na one među nama koji vjeruju u svoga Boga, nazivajući Ga različitim imenima, a zaboravili su sebe i drugoga.

Kada bivaju iskušani od Boga Jedinoga najvećim kušnjama – vjerom, materijalizmom, znanjem, vlašću – oni time, umjesto trezveni, postaju opijeni, zaneseni, izgubljeni i fanatički nastrojeni, zapostavljajući svoga brata i sestru od Adema i Have.

Zbog te svoje bolesne ljubavi, spremni su iskoristiti sve, pa i vjeru i naciju, da bi ljude zavadili i zaratili, kako bi se iza toga krili te ljudsku čast skrnavili, bespravno ljudsko pravo uzimali, kulturno blago prodavali i međusobno ga dijelili.

Svjedoci smo da se takvi, zbog svetog, svjetovnog i svetinja svakodnevno svađaju, a zaboravili su, ponizili su i zloupotrijebili najveću Božiju svetinju – čovjeka.

Ne dajmo, braćo i sestre, da budemo oružje u takvim rukama, kojima šejtan/demon upravlja.

Okrenimo se iskreno bićem jedni drugima, zavolimo se kao braća od jednog oca i jedne majke i ustanimo svi zajedno protiv braće demona, bez obzira kojeg su pravca, vjere i nacije.

Onaj koji nas, i pored našeg grijeha i nepravde drži, ne bil li se Njemu vratitli, i Onaj koji nam daje izlaz iz svake krize, i Onaj koji nas voli i u kuću spasa zove, u Svojoj Knjizi veli: – O, ljudi, Mi smo vas stvorili od jednog muškarca i jedne žene i podijelili vas u narode i plemena da biste se upoznali/prepoznali. Uistinu, najplemenitiji od vas kod Boga je onaj ko se najviše od zla ograđuje.

Braćo i sestre, naše je sve što je dobro, a svi smo protiv zla. Ljubomorno čuvajmo ono naše zajedničko dobro, dobro nas srelo na oba svijeta.

I još ovo! Zbog onoga “ne dam svoje”, izgubili smo sebe i svoje. I posao je izgubio prave ruke tvoje i moje, jer zapošljavaju samo svoje. Mnogi veličaju sebe i svoje, zato, u biti, i nemaju ništa svoje. „Ovo je moje, a ovo je tvoje“ tjera druge da osvoje, umjesto zajedničko dobro da usvoje.

Zaboravili smo da sve Njegovo je. Oni hoće da su dvoje ili troje, a šejtani/đavoli lakše dvoje razdvoje sve dok oni hoće samo svoje. Dok se od sebe ne odvoje, ne mogu ego da osvoje!

Eto zašto svi tjeraju svoje.

Razgovor numerologije! Jedinica pita dvojku: – Zar ti nisi od jednog postala i bila? Dvojka se ušutila jer se svojim izgledom i vrijednošću umislila, pa se od Jednog odvojila.

A svađa je tu gdje su dvoje. Bolji od dvojice se trudi da ih miri i na kraju veli: – Oni opet svoje, pa svoje.

Nađimo izgubljeno Jedno Jedino autentično svoje i budimo jedno i iskreno bićem zamolimo Jednog Jedinog, – tako će doći sve na svoje!

Vaš brat,
Sulejman Bugari

Copyright © 2006-2024 I Oficijelna web stranica Sulejmana Bugarija. Developed by Visualis.