Ako svoje namjere i zalaganja želimo oplemeniti produktivnošću i sigurnošću, onda napuštajmo sve ono što uznemirava druge, ma šta to bilo.
 
Ne puštaj korijene na dunjaluku

Razumijemo da ovaj svijet ili ova Kuća u kojoj mi živimo nikad nije sigurna i stabilna. Nekada smo smireni, a više puta smeteni i uzburkani. Svako sebi kuje različite planove i ciljeve, a jaki vjetrovi ne pušu i valovi ne idu po želji lađe.
Saznaj više...
 
Dobro pazimo familiju

Svakog ponedjeljka u sedmici Vam prezentiramo po jedan hadis o kojem ukratko govori hafiz Bugari.
Saznaj više...
 
23. - 25.09.2016. GODINE
SLOVENIJA >> Saznaj više...
Biografija

Sulejman Bugari rođen je 5. oktobra 1966. godine u Orahovcu, kod Prizrena. Srednju školu, Medresu, završio je u Sarajevu. Sa treće godine Teološkog fakulteta u Sarajevu, današnji Fakultet islamskih nauka, odlazi u Medinu, na Univerzitet islamskih nauka, gdje, 1998. godine, diplomira na Odsjeku Kur’an i tefsir.

Magistrirao je 2012. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na oblasti Socijalni rad.

Radio je kao imam u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu, a od 2003. godine kao imam Bijele džamije na Vratniku.

Ujedno, ispred Rijaseta islamske zajednice u BiH, vršio je dužnost koordinatora svih centara za borbu protiv ovisnosti od droga.

Od septembra 2016. godine živi i radi u Crnoj Gori, gdje obavlja dužnost savjetnika reisa Rifata ef. Fejzića za misionarstvo (davu).

Od školske 2016/17. godine angažiran je i kao profesor tefsira u medresi "Mehmed Fatih" u Podgorici.

Do sada je objavio pet knjiga - zbirku više od pedeset hutbi - pod naslovom Vratimo se Gospodaru (objavljena i na engleskom i njemačkom jeziku), zbirku medijskih nastupa - pod naslovom Mi smo jedan drugome najbolji poklon, zbirku predavanja - pod naslovom Dersovi i druženja (objavljena i na njemačkom jeziku), istraživački rad pod naslovom Liječenje ovisnika o drogama u terapijskim zajednicama i zbirku izreka pod naslovom IZR(ij)EKE - Za raju iz Raja.

Hafiz Sulejman Bugari oženjen je i otac je petero djece.
 
Glavna
Biografija
Kutubhana
Multimedia
Gledišta
Kontakt