Hafiz Bugari u delegaciji medrese „Mehmed Fatih“ na susretu sa ministricom Turković

Danas je u neslužbenoj posjeti medresi “Mehmed Fatih” u Podgorici boravila Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Delegaciju su dočekali direktor Medrese Amer Šukurica, savjetnik reisa Rifata ef. Fejzića za misionarstvo (davu) i profesor tefsira i ahlaka hfz. Sulejman Bugari te članovi Uprave i ostali profesori Medrese.

Ministrica je, tokom svog boravka u Medresi, u društvu domaćina obišla novoizgrađenu biblioteku i nastavne objekte te lijepu džamiju.

O svojoj posjeti Medresi ministrica Turković je objavila:  “Duhovnost je neodvojivi dio naše tradicije i načina života. Bila mi je izuzetna čast posjetiti medresu “Mehmed Faith” u blizini Podgorice, u Tuzima, razgovarati sa domaćinima te obići novoizgrađenu biblioteku i nastavne objekte te lijepu džamiju. Vrijedan međunarodni projekt za širenje znanja sa učenicima iz nekoliko zemalja koji pohađaju žensku i mušku medresu. Posebno zadovoljstvo je biti u društvu poznatog imama hafiza Sulejman Bugari, koji je ostavio dubok trag na generacije tokom svog rada u Sarajevu.”

Copyright 2006-2021 I Oficijelna web stranica Sulejmana Bugarija