Emitovano šesto izdanje emisije „Razgovori sa hafizom„ na talasima radija Fatih

Novo izdanje, šesto po redu, emisije „Razgovori sa hafizom“, koja se svakog utorka u 14 sati emitira na radiju “Fatih”, prvom islamskom radiju u Crnoj Gori, je pred vama.

I ove sedmice hafiz Bugari je govorio o svijesti na temu “Kontinuirana svijest“, a voditelj i urednik šestog izdanja bio je Mensur Kasumović.

Hafiz je svoje izlaganje počeo riječima: „Onaj ko ne crpi snagu iz Uzvišene vijesti i kontinuirane svijesti, on živi u bolnoj neizvjesnosti“.

U nastavku emisije dao je smjernice kako se postiže kontinuirana svijest te istakao da se ona postiže čistom sviješću, čistim uvjerenjem i stalnim i poniznim povratkom pri skretanju i grijehu, te dodao da je najbolja prilika za njeno postizanje mjesec ramazan, koji je upravo pred nama.

Kroz emisiju je detaljnije objašnjavao puteve do kontinuirane svijesti, a i podsjetio na opasnosti koje utiču na njeno slabljenje.

Još mnogo toga zanimljivog možete saznati u kompletnom snimku današnje emisije koju možete poslušati u nastavku, a ukoliko niste poslušali neku od prethodnih emisija, možete ih pronaći na oficijelnom youtube kanalu Sulejmana Bugarija.

Copyright 2006-2021 I Oficijelna web stranica Sulejmana Bugarija